Je bekijkt nu Inspiratie: Waardering van een ommetje

Inspiratie: Waardering van een ommetje

Het was even een hele poos stil op ons platform. In maart deed een mooie groep mensen mee met onze gratis challenge Just Lent en daarna bleef het praktisch stil. Daarvoor willen wij sorry zeggen. Wij hopen dat je nog steeds aangehaakt blijft bij Pluck & Lent. Vanaf nu zal je op ons platform weer regelmatig nieuwe content vinden. Wij hebben het verlangen om verhalen met jullie te delen. Je te inspireren en nieuwe inzichten te geven dat het leven niet maakbaar is.

Het nieuwe normaal

Dat het leven niet maakbaar is ervaren wij in deze tijd helemaal. Wij weten niet hoe het voor jou is maar wij ervaren het als een bijzondere tijd die toch langzaamaan gek genoeg een beetje normaal begint te worden. Afstand houden, heel vaak je handen wassen, in je elleboog niezen, thuiswerken of werken op een aangepaste werkplek het is de nieuwe realiteit. Wij waarderen steeds meer wat wij wel hebben en ook al missen wij ook het spontaan in de trein springen om ergens op de koffie te gaan, een fijne knuffel aan iemand geven, iemand kunnen feliciteren met zijn of haar verjaardag en zoveel meer. De dingen die zo vanzelfsprekend waren. Het is nu eenmaal een gegeven dat wij hier met elkaar doorheen moeten. Hoe lang het gaat duren weet niemand.

Met het steeds meer waarderen van wat wij hebben komen wij ook bij de andere kant van de medaille. Angst voor het verliezen van je baan, lange diensten draaien in de zorg, eenzaamheid, het voorbestaan van je onderneming, zorgen om familieleden, spanningen in gezinnen, uitstellen van je huwelijk, niet bij een begrafenis van een dierbare kunnen zijn. Te veel om op te noemen. Om er nog maar even een paar mooie one liners in te gooien het kraakt en het schuurt en er staat een hoop druk op de ketel.

Maar juist met dat in het achterhoofd waarderen wij wat wel goed gaat en wel kan. Ook al zien wij echt de pijn bij mensen waarbij het virus hun keihard raakt. Waarderen wij bijvoorbeeld het dagelijkse ommetje, het even een frisse neus kunnen halen in de natuur. Waarderen wat je hebt, klinkt misschien heel zoet of zagen wij het eigenlijk met elkaar als iets vanzelfsprekends maar het blijkt voor ons in deze tijd iets wezenlijks te zijn. De realisatie dat wij het gewoon nog kunnen doen.

Als het even niet gaat waardeer dan wat wel lukt

Het was stil op ons platform. Onze energie was er even niet voor Pluck & Lent en in het begin baalde wij als een stekker want ook wij wilden graag dat ook hier het gewone leven gewoon doorging. Dat er regelmatige nieuwe content verschijnt. Mooie blogs om te lezen. Totdat wij ons tijdens het ommetje realiseerden dat energie verdelen aan werk, zorgen voor de mensen in je directe omgeving, zorgen voor onszelf en tijd nemen voordat ommetje even genoeg was. Dat daar onze waardering naar uit mag gaan en dat Pluck & Lent nog steeds blijft en zal blijven en wij langzaamaan weer zullen gaan vullen met fijne content. Met mooie producten in de shop en het bedenken van een mooie nieuwe items. Een nieuwe challenge komt er weer aan. Daar vertellen wij je graag binnenkort meer over. Voor nu waarderen wij er vooral wat er is en wensen wij je heel veel wijsheid, veerkracht en ommetjes toe als deze tijd je aanvliegt. Een virtuele knuffel van ons voor jou!

Geef een antwoord