Je bekijkt nu Inspiratie: Stuur een kaartje aan een jarige!

Inspiratie: Stuur een kaartje aan een jarige!

Vandaag is het precies een week geleden dat Maaike te horen kreeg dat ze door het coronavirus morgen wel moest werken maar dat er geen kinderen op school kwamen. Alles moest klaar gemaakt worden voor thuis onderwijs.

Afgelopen week zag ik de leerkrachten hard werken om alles zo snel mogelijk voor de kinderen thuis klaar te maken. Zelf werk ik als administratief medewerker op twee scholen. Systemen werden open gesteld voor thuis zodat kinderen kunnen blijven oefenen met rekenen, lezen en taal. Er werden boekjes gekopieerd, webinars gepland en vele mails met ouders uitgewisseld en zo goed mogelijk de vragen beantwoord.

Thuis zitten is geen feestje

Ook al is er geen school, kinderen zijn wel gewoon jarig en in plaats van het vieren van je verjaardag, het trakteren op school en het geven van een kinderfeestje beperkt het zich nu tot een taartje eten met je familie thuis en even nog geen kinderfeestje of een huiskamer vol visite.

Ik weet niet hoe het voor jullie was maar toen ik als kind jarig was keek ik er al weken naar uit. Kon ik niet wachten dat mijn opa en oma’s op visite zouden komen. Om mijn kinderfeestje te vieren en was ik zo blij als er kaartjes speciaal voor mij op de mat vielen. Ik voelde mij op en top jarig! Ik voelde mij gezien!

Stuur een kaartje aan een jarige

Nu is het deze periode voor veel kinderen anders en toch kunnen wij ze optimaal jarig laten voelen. Hoe? Door ze een kaart te sturen. Gewoon eenvoudig vanuit huis via bijvoorbeeld websites als Greetz en Hallmark. Dus ken jij iemand die binnenkort jarig is. Je buurmeisje, een zoon van een vriendin, iemand uit je klas stuur een kaartje! Om ze op deze manier te verrassen en ze te laten weten dat ze op en top jarig zijn. Ook in deze bijzondere tijd waarbij een huiskamer vol visite gewoon even niet kan.

Geef een antwoord