Je bekijkt nu Inspiratie: Schrijf elke dag 1 ding op waarvoor je dankbaar bent

Inspiratie: Schrijf elke dag 1 ding op waarvoor je dankbaar bent

Een virus heeft de wereld in zijn greep. Om mij heen hoor ik regelmatig gefrustreerde geluiden. Alle maatregelingen duren te lang. Ik krijg er zo langzamerhand schoon genoeg van. Hoe lang gaat dit nog duren zijn zo een aantal uitspraken die ik voorbij hoor komen. Begrijpelijk en toch wil ik je vragen om het om te draaien en te kijken wat nog wel kan.

Elke dag heeft wel iets in zich om dankbaar voor te zijn. Toch?

Ik vind van wel en daarom schrijf ik per 1 januari 2021 elke dag ééń ding op waar ik dankbaar voor ben. Voor een fijn gesprek, een wandeling door het bos, online spelletje doen met vrienden, de slappe lach hebben, gewoon nog een rondje kunnen hardlopen etc. Er zijn zoveel dingen waar wij dankbaar voor kunnen en mogen zijn. Soms denk ik dat dit wel eens onderschat wordt. Natuurlijk zie ik ook dat depressieve gevoelens op de loer liggen. Dat de muren van maanden van thuiswerken op je af komen. Je misschien je partner na constant in elkaars omgeving te zitten iets wat zat ben. Relaties zelfs wel onder druk staan of verdrietiger geklapt zijn. Die keerzijde zie ik echt en wil ik niet wegmoffelen of geen ruimte gunnen.

Alleen die spiraal, die negativiteit die maakt zo moedeloos. Doet je gemoedstoestand geen goed en gewoon elke dag bewust ergens dankbaar voor zijn maakt dat je ziet wat je allemaal wel krijgt en misschien kan je daardoor veel meer dingen op noemen in plaats van één ding. Hoe geweldig is dar. Dat stukje dankbaarheid neem je dan neem je dag in en kan je opteren als voeding voor je hart, voor je ziel voor als het even niet lukt. Kun je daar weer aan denken, aan die momenten van dankbaarheid. Blijven zoeken naar lichtpuntjes en weet als jij het even niet kan, dan zal ik het voor je doen. Die lichtpuntjes blijven zien want echt het komt goed!

Dit bericht heeft 3 reacties.

 1. Nanette

  Zo is het Maaike! Altijd iets om dankbaar voor te zijn, hoe klein of gewoon het ook lijkt!

 2. Margriet

  Pas las ik deze zin; Van geluk word je niet dankbaarder, van dankbaar zijn word je wel gelukkiger.

  1. Maaike

   Mooi! Dank je wel voor het delen!

Geef een antwoord