Je bekijkt nu Aanrader: (On)gewoon open!

Aanrader: (On)gewoon open!

Wij zijn (on)gewoon open!

Wij zijn (on)gewoon open staat er op de ramen van mijn favoriete boekhandel geschreven. De lokale ondernemers hebben het zwaar en juist vind ik het nu zo ontzettend mooi welke creatieve oplossingen ze bedenken om toch omzet te genereren. Te laten zien dat ze ondanks dat ze fysiek gesloten zijn wel hun klanten bereiken door te zeggen dat ze ongewoon open zijn. Van fysiek in de winkel naar online. Wat misschien eerst een bijzaak was is de online shop nu hun kern business geworden.

Mooie actie van zwemster Femke Heemskerk

Je hebt het misschien al op Facebook en Instagram voorbij zien komen. Oproepen van bekende Nederlanders om juist nu lokaal te kopen. In je eigen plaats. Zwemster Femke Heemskerk deed zelfs een geweldige actie onder haar volgers. Ze geeft vijf boeken weg die ze lokaal besteld bij de opgegeven favoriete boekhandel van de vijf gelukkigen om zo de lokale ondernemers te steunen. Het zijn allemaal kleine beetjes die wel een groot verschil kunnen maken.

Jij wilt toch geen lege winkelstraten in je dorp of stad?

Tip elkaar, je vrienden en familie. Hoe makkelijk het ook is om naar de grote bekende online shops te gaan, bezoek eerst de website van je lokale ondernemer want waarschijnlijk heeft hij of zij het ook te koop of kunnen ze het voor je bestellen. Misschien heb je het dan niet binnen 24 uur in huis maar je draagt bij aan de economie van je dorp en kun jij misschien net het verschil maken of een winkel deze tijd wel goed doorkomt! Dus onze tip: Shop lokaal!

Geef een antwoord