Aanrader: Fietstour door Antwerpen!

Aanrader: Fietstour door Antwerpen!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Aanrader
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een weekend op bezoek bij onze zuiderburen? Met de trein zit je zo in hartje Antwerpen. Vanaf Amsterdam is het nog geen twee uur reizen. Je kunt heerlijk ontspannen op reis, hebt geen last van parkeerproblemen en de trein stopt in het centrum.Het station van Antwerpen zelf is al een architectonisch hoogstandje en zeker een bezoek waard. Het gebouw is ontzettend mooi en maakt veel indruk als je er gewoon al doorheen loopt. Naast het station vind je de dierentuin van Antwerpen en in ongeveer 20 minuten lopen sta je in het centrum van de stad.

Ontdek Antwerpen per fiets

Antwerpen is een stad met mooie pleinen waar je een heerlijk Belgisch biertje kunt drinken, je fantastisch kunt winkelen en het is een stad met een rijke Joodse buurt. Wil je in een korte tijd veel van Antwerpen zien en plekken ontdekken waar je niet snel zult komen? Ontdek dan de stad per fiets, dit is ons erg goed bevallen en wij kijken er met plezier op terug. Je kunt eenvoudig een fiets huren en zelf op ontdekkingstocht gaan. Het is ook geweldig om onder begeleiding van een gids door de stad te fietsen. Op deze manier hoor je nog meer over de geschiedenis van Antwerpen, ontvang je leuke weetjes en ontdek je plekken in de stad die je zelf niet zo snel zou treffen. Er zijn diverse aanbieders van fietstours door Antwerpen te vinden. Ik ging met Cyclant op pad. Wil je tijdens jouw bezoek aan Antwerpen een compacte reisgids meenemen dan is de gids Time to momo – Antwerpen een aanrader. Dit is een compacte gids die niet veel ruimte in beslag neemt, bovendien is de gids gevuld met bezienswaardigheden, met leuke wandelroutes en diverse tips.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen

Naast het Centraal Station van Antwerpen en de Joodse wijk heeft de stad nog meer bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Onze drie tips:

  1. De Grote Markt. Hier vind je leuke cafeetjes en kun je uitstekend eten. Geniet ondertussen van de schitterende architectuur. Het ademt geschiedenis.
  2. De Sint-Annatunnel of Voetgangerstunnel. Deze tunnel werd in 1933 geopend en loopt onder de Schelde door. Een verbinding tussen de linker en rechteroever van de stad. Nog steeds kun je vanaf beide zijdes de tunnel betreden via authentieke houten roltrappen. Samen met het uitzicht vanaf de linkeroever op de skyline van Antwerpen maakt het echt een bijzondere plek in de stad.
  3. De Meir. De plek om heerlijk te shoppen. Vergeet niet af en toe om je heen te kijken want veel winkels zitten in schitterende historische panden.

Geef een antwoord