Je bekijkt nu Aanrader: Echt geloven dat je waardevol bent

Aanrader: Echt geloven dat je waardevol bent

Vandaag deelt Johanneke haar verhaal met jullie en nodigt ze jullie uit om deel te nemen aan haar gratis cursus ‘Ik ben waardevol’. Johanneke heb ik een aantal jaren geleden leren kennen tijdens het bloggen voor Puur Vandaag en zo is er een super leuk contact ontstaan en volgen wij elkaar op social media. Als wij elkaar kunnen helpen doen wij het graag en nu organiseert ze dus een super mooie cursus die ook helemaal past bij de visie van Pluck & Lent. Dus met veel plezier geef ik het woord aan Johanneke.

Even voorstellen

Ik voel me vereerd dat ik een gastblog mag schrijven voor Pluck en Lent, maar voordat ik dat ga doen, wil ik me kort aan jou voorstellen. Ik ben Johanneke Plaggenmarsch, getrouwd en moeder van twee prachtige dochters. Sinds 2015 schrijf ik blogs voor mijn website Waardevol en Uniek. En in 2019 ben ik gestart met een coachopleiding van Groundwork, en nu in het tweede jaar ben ik begonnen met het coachen van cliënten. Zo bijzonder om dat nu ook echt te mogen doen, dat wat vijf jaar geleden nog een droom was. Wat waren het vijf mooie, maar soms ook pittige jaren. Jarenlang heb ik zelf gestoeid met een negatief zelfbeeld, voelde ik mij niet waardevol. Het schrijven van de blogs en mijn eigen persoonlijke proces hebben mij geholpen om echt te gaan geloven dat ik wel waardevol ben. Nu is het niet meer iets alleen iets van mijn hoofd, maar ook iets dat mijn hart geloofd.

Sta jij in verbinding met jezelf, met je omgeving?

Maar nu van mijn verhaal naar Pluck en Lent. Pluck en Lent staat voor verbinding. Verbinding met elkaar. Juist in deze bizarre tijd is dat zo belangrijk, maar tegelijk ook lastig. Je wilt er graag voor een ander zijn, de ander een schouderklopje geven of een dikke knuffel. En dat kan nu niet. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je wel in verbinding blijft met je omgeving? Hoe is het eigenlijk met de verbinding met jezelf? Verbinding met jezelf? Dat klinkt misschien wel een beetje zweverig. Hier bedoel ik mee hoe is de verbinding met je hoofd en je hart, maar ook met je lijf? Is weten dat je geliefd bent en waardevol, iets dat je wel weet met je hoofd, maar waar je hart nog niet in gelooft? Zijn er mogelijk nog hardnekkige leugens die jou belemmeren om echt jezelf te kunnen zijn?

Gratis online cursus ‘Ik ben waardevol’

Bij Waardevol en Uniek kun je in oktober meedoen aan een online 40 dagen cursus ‘Ik ben waardevol’. Je ontvangt dan acht weken lang, dagelijks een mail, met daarin een korte overdenking en/of opdrachten en wekelijks een inspirerende video om aan de slag met het thema. De cursus begint bij het stilstaan van jouw gevoelens van waardeloosheid, je leert ze er te laten zijn. En vanuit die acceptatie ga je aan de slag en leer je je vullen met Gods waarheid, dat je zo ontzettend waardevol bent. Wanneer je door Zijn ogen naar jezelf kijkt, mag je ook leren om jezelf niet langer meer te veroordelen en jezelf niet langer te vergelijken met een ander. Je mag stralen en schitteren op jouw plek en jouw manier, omdat jij waardevol bent. En dit stralen en schitteren doe je niet voor jezelf, maar voor je Maker. Hij, jouw Maker is blij met jou en dat ga je deze cursus ontdekken, door middel van het luisteren van bemoedigende liederen, het doen van uitdagende opdrachten en het kijken naar inspirerende filmpjes. Via de website Waardevol en Uniek kun je je opgeven voor deze gratis online cursus. Ik zou het leuk vinden om je daar te ontmoeten en zo, al is het dan online, met elkaar in verbinding te komen.

 

Geef een antwoord