5 aanraders voor jouw stedentrip naar New York

5 aanraders voor jouw stedentrip naar New York

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Aanrader
 • Bericht reacties:0 Reacties

New York, the city that never sleeps. Zes dagen mocht ik mij onderdompelen in deze stad. Wauw, wat een stad. Alles is groots en veel. Het is ongeveer, als je rechtstreeks vliegt, negen uur vliegen vanaf Amsterdam. Ik verbleef middenin de wijk Manhattan, in het eenvoudige en schone hotel The Heritage. New York heeft ontzettend veel te bieden. Bezoek zeker de bekende plekken waar New York zo beroemd om is. Graag deel ik je mijn vijf tips met jou om je bezoek aan New York nog net dat beetje extra te geven.

 • Het 9/11 Memorial-monument en Trinity Church.
  Ik kan mij nog heel goed herinneren waar ik was toen ik hoorde wat er op 11 september 2001 in New York gebeurde. Misschien jij ook wel. Een bezoek aan het 9/11 Memorial-monument mag niet ontbreken. Het is een indrukwekkende plek waarbij je het verdriet voelt. Breng ook een bezoek aan de Trinity Church. De kerk staat op kleine afstand van waar de twin towers stonden en is bij de aanslagen wonderlijk genoeg haast niet beschadigd geraakt. Het werd een opvangplek voor slachtoffers en hulpverleners. Ontdek en lees hier hun ontroerende verhalen en voel de verbinding. Ook nu kunnen we de verbinding met elkaar aan gaan. Daar zijn heftige gebeurtenissen of intense momenten voor nodig. Dit kan al op elk moment. In goede en slechte tijden. Ik nodig je uit als daar bent contact te zoeken en met de lokale gemeenschap het gesprek aan te gaan en hun verhalen te horen.
 • Bezoek een concert van het New York Philharmonic Orchestra.
  Als je aan New York denkt en je wil een avond uit denk je misschien snel aan een musical of theatervoorstelling op Broadway. Toch is het absoluut een aanrader om ook de website van dit geweldige orkest in de gaten te houden. De grote zaal is alleen al indrukwekkend. Iedereen is echt een avondje uit en is er op gekleed. In je spijkerbroek naar een concert gaan kan wel maar is geen aanrader. Je hebt een grote kans dat je de crème de la crème van de klassieke muziek te pakken hebt. En je mag genieten van topmusici die diverse genres spelen. Van lichte (film)muziek tot zwaardere klassieke stukken. Meer informatie over hun concerten vind je op Nyphil.org.
 • Maak een rondvaart over de Hudson.
  Ontdek New York vanaf het water en vaar langs Het Vrijheidsbeeld. Als je in New York bent, moet je natuurlijk Het Vrijheidsbeeld gezien hebben. Je kunt er rechtstreeks heen varen en het bezoeken. Er is ook een ander alternatief namelijk een rondvaart over de Hudson rivier. Vaar langs Het Vrijheidsbeeld en ontdek ook downtown New York vanaf het water of bewonder Het Vrijheidsbeeld ‘s avonds wanneer het verlicht is in het donker. Dit vormt even een andere beleving en grote kans dat je korter in de rij hoeft te staan dan wanneer je wel rechtstreeks Het Vrijheidsbeeld wilt bezoeken. Meer informatie over rondvaarten vind je op circleline.com.

New York

 • Wandel over de Brooklyn Bridge. Als je je snel door New York wilt verplaatsen, pak dan de metro. Zo reis je eenvoudig richting de wijk Brooklyn. Stap uit bij halte High street – Brooklyn Bridge Station. Je kunt daarna de bordjes Brooklyn Bridge volgen. De ingang van de brug zit op Washington Street. Geniet van de skyline en wandel over deze schitterende bezienswaardigheid in ongeveer een half uur terug naar Manhattan.
 • Koop voor je op reis gaat al een voordeelpas.
  Voor New York kun je diverse voordeelpassen kopen. Hiermee kun je een hoop geld besparen. Helemaal als je hem al in Nederland koopt. Bezoek een aantal attracties en musea en je hebt de voordeelpas er al uit. Ik kocht de The New York pass. Ideaal als je net als ik van sightseeing en musea houdt. Daarnaast is de hop on hop off bus ook inbegrepen in deze pas. Nog een bijkomend voordeel is dat je gebruik kan maken van de fast track en niet lang in de rij hoeft te staan. Je kunt de pas voor een aantal dagen kopen. Ik kocht de pas voor vier dagen en deze is slechts een paar tientjes duurder dan de pas voor drie dagen. Ik had dus één dag langer de tijd om het maximale uit de pas te halen. Het kan dus prijstechnisch handiger zijn om de pas voor vijf of zeven dagen te kopen. Ik betaalde met korting $ 219 voor mijn pas. Haal je de pas er echt uit? Ja, ik bezocht het Empire State Building ($44), gebruikte één dag de hop on hop off bus ($60), ik maakte een rondvaart met Circle Line ($44,-), ik bezocht The Metropolitan Museum of Art ($32) en Intrepid Sea, Air & Space Museum ($33), bracht een bezoek aan The Cathedral of St. John the Divine ($14) en ik maakte één dag gebruik van de Hop-on Hof-off watertaxi ($37). Ik hield $45 in mijn zak. Eigenlijk kan ik zeggen dat ik één museum gratis heb bezocht. Meer informatie over de pas lees je op newyorkpass.com.

New York is groots en meeslepend en absoluut de moeite waard om te bezoeken. De veelzijdigheid van de stad is verrassend en overweldigend tegelijk. Ik was er samen met mijn vader en wij hadden van tevoren, los van elkaar, in de reisgids Time tot momo – New York (100% New York) aangekruist wat wij graag wilden zien en dat is gelukt en zelfs nog meer! Ik wens je toe dat je net als wij, New York op je eigen manier mag ontdekken en dat deze 5 tips je helpen om er echt een geweldige reis van te maken.

Geef een antwoord